Za sve koji se odluče za last minute Turska, Sarimsakli je mesto smešteno na severnoj obali u podnožju brda Đavolja trpeza, naspram ostrva Lezbos, koje je idealno za letovanje u Grčkoj. Mesto poznato kao izrazito lekovita vazdušna banja za plućne bolesti. Takođe, još jedna karakteristika Sarimsaklija su najlepše peščane plaže na celom tuskom priobalju (duge oko 7 km).

Za turiste koji ne vole mnogo letnje žege, ovo je idealna destinacija. Zbog vlažnosti vazduha od 0.5% i najtopliji letnji dani su prijatni i ugodni. Sarimsakli je sunčani grad, kiša retko pada i ovde je sunce od februara do decembra bez kapi kiše.

Ovo mesto je nekada bilo obično ribarsko seoce. Vreme je prošlo ali su ostale mnoge planteže maslina, pistaća i vinove loze. Tu je i pravoslavna crkva, koja je davni svedok prisustva Grka na ovim prostorima. Prikaži detaljnije…

Okolina Sarimsaklija je puna borove šume, dok je zalazak sunca sa ove tačke Turske nezaboravan. Mesto broji oko 10.000 stanovnika, ali zanimljivo je da je oko 80% doseljenika sa naših prostora. Većina meštana govori i razume srpski.

Zvanično u Sarimsakliju postoje 22 plaže. Svaka se zove po nekom hotelu koji je u blizini ili po nekom kampu. Plaže su javne i ulaz se ne naplaćuje. Sve su sa sitnim peskom i kristalno čistim morem sa idealnom temperaturom vode.

Celo mesto ima dosta taverni, restorana i kafića. Hrana u Turskoj je nezamenjiva, a možete sresti i restorane sa grčkom, italijanskom pa čak i srpskom kuhinjom. Sve je podređeno turistima, te uživanje i odmor kakav ste planirali je zagarantovan u bilo kojem delu Turske.

Sarimsakli je vaša idealna destinacije za last minut putovanja.

Korisni linkovi:

https://hometurkey.com/en

*Istražite celu Tursku jednim klikom

http://www.allaboutturkey.com/

*Bitni podaci o Turskoj

Obavezno posetiti:

– Istorijeske znamenitosti: Troja (170 km) i Efes (250 km).

Holed Stone kamen sa rupom kroz koju se može provući i Brick rock (Nevestina stena) za koju se veže zanimljiva legenda o dvoje mladih.

Ajvalik mesto gde se pravi najpoznatije maslinovo ulje u Turskoj. Razne znamenitosti su u okolini mesta, kao i zanimljiva istorija.

Pergamska biblioteka (sa 200.000) knjiga, uz aleksandrijsku se smatra najvećpm bibliotekom helenističkog kulturnog sveta.

Izmir, treći po veličini grad u Turskoj koga zovu još i Artemidijinim gradom.

– Obavezno posetite lokalnu pijacu koja je utorkom u Ajvaliku a četvrtkom u Sarimsakliju na kojoj kažu da „nema šta nema“.

Redovno pratite naše Last Minute ponude i ostvarite nestvarne popuste.

Za više ponuda Kušadasi Last Minute, molimo Vas pošaljite upit na email ponude@letovanje-lastminute.com ili pozovite agenciju na telefon 011/414 70 77.