Smešten na obali Egejskog mora Kušadasi (Ostrvo ptica) je nekada bilo malo ribarsko naselje. Veoma teško za zamisliti, sobzirom da danas ovaj grad ima oko 50.000 stanovnika, dok se u sezoni ovde nađe oko milion ljudi. Jedno od poznatijih i popularnijih letovališta Turske je upravo Kušadasi last minute. Nedaleko od njega je treći po veličini grad u Turskoj – Izmir.

Ukoliko volite istoriju, zanimljive priče, arheološke ostatke, krstaše, gusare i osvajače, Kušadasi može da se pohvali mnogim zanimljivostima, koje će radoznalom turisti ispuniti odmor. Tu je i simbol grada, tvrđava iz XV veka, smeštena na Golubijem ostrvu, nadomak gradske plaže. Prikaži detaljnije…

Prilaz samom mestu, bilo da je u pitanju sa mora, ili iz vazduha, očarava pogledom na grad. Razne zanimljvosti u okolini grada su mnogobrojne. Kada se umorite od istorije i zavirite iza svakog ćoška i ispod svakog kamena, obiđite antička mesta Efes, Didim, Prijena i Milet.

Kušadasi nema svoj aerodrom, iako je veliki grad. U ove svrhe se koriste aerodromi u Izmiru ili Milasu. Međutim, velika luka koja prima prekookeanske brodove  je svakodnevni domaćin turista sa mora. Ovde su plaže prelepe i mahom peščane, ali nisu sve otvorene za posetu.

Ako odlučite za ovo leto Tursku last minute, Kušadasi može biti pravi izbor za vas.

Korisni linkovi:

https://www.kusadasi.biz/

* Istražite Kušadasi sa okolinom

http://www.allaboutturkey.com/kusadasi.htm

*Zanimljive informacije o istoriji  Kušadasija

Obavezno posetiti:

Ephesus tj. Efes koji se nalazi na 10ak km od Kušadasija. To je stari antički grad, sa ostacima iz grčkog i rimskog perioda. Tu je i Artemidin hram jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta.

Pamukale (Pamučni dvorac) prirodni bazeni bele boje na različitim nivoima, koji se formiraju 1000 godina unazad, od naslaga kalcijuma. Voda ima temperaturu 35°C i tirkizno plave je boje.

Hierapolis drveni grad u blizini Pamukale, osnovan 190. godine p.n.e. U 2. i 3. veku je bio poznat po razvoju rimskog termalnog kupatila. Ovde možete videti očuvni amfiteatar Hierapolis, Bazilku iz 6. veka, Afroditino kupatilo  i Apolonov hram.

– Izleti do antičkih gradova Prien, Milet i Didim. Do ovih mesta možete stići i lokalnim prevozom. Na kraju otiđite do plaže Altinkum gde ćete uživati u svoj njenoj lepoti.

Redovno pratite naše Last Minute ponude i ostvarite nestvarne popuste.

Za više ponuda Kušadasi Last Minute, molimo Vas pošaljite upit na email ponude@letovanje-lastminute.com ili pozovite agenciju na telefon 011/414 70 77.