Rimini je glavni grad istoimenog okruga, najpoznatiji po peščanim, urednim i lepim plažama u celoj Italiji. Sa svojom dugom istorijom ovaj grad ima mnogo toga da ponudi radoznalom turisti. Pre Rimljana ovde su živeli Gali od 6. veka p.n.e.

Mesto je poznato i po tome što je bilo na strani Cezara, koji se jednom prilikom obratio narodu sa foruma u Riminiju sa čuvenom rečenicom „Kocka je bačena“. Kroz istoriju mnogi carevi su bili očarani gradom, a samim tim često je bio i osvajan. Grad se nalazio pod okriljem Vizantije i Franačke, a kasnije su ga zadesile razne nepravde od strane pirata, pljačkaša zatim glad, poplave i zemljotresi.

Kroz grad protiču dve reke Marekija i Auza. Zanimljivo je da sezona ovde kreće od maja i traje do septembra. Avgust je mesec koji broji najviše turista. Tada su i cene u Riminiju znatno više. Prikaži detaljnije…

Plaža koja je dugačka oko 15 km je podeljena na zone. Free zone su one na kojima možete staviti svoj peškir i suncobran, dok postoje i zone gde se ležaljke i suncobrani naplaćuju. Na plaži se nalaze tereni za odbojku, tenis, tuševi i barovi. Plaže i more su sigurni i čisti i to je jedan od glavnih razloga česte turističke posete ovog mesta.

U Riminiju ima dosta toga  da se vidi i obiđe. Sam grad nudi mnogo zabavnog sadržaja. Tu su i okolna mesta sa svojim znamenitostima i atrakcijama. Noćni provod je nezaobilazna stavka, ukoliko ste ljubitelj izlazaka. Za ljubitelje kinematografije Rimini je rodno mesto slavnog italijanskog reditelja Federika Felinija.

Korisni linkovi:

https://livesharetravel.com/33613/things-to-do-in-rimini-italy/

*Šta sve posetiti u Riminiju

http://www.italia.it/en/home.html

*Sve što niste znali o Italiji

Obavezno posetiti:

Tiberijev ili Avgustov most na reci Marekiji izgrađen od kamena sa hrvatskog ostrva Istre.

Avgustova kapija najstariji slavoluk na svetu, podignuta je pre 27.godine p.n.e.

– Hram Malatesta iz 14. veka. Primer je renesansne arhitekture, a naziva se još i Crkvom Svetog Franje.

Amfiteatar je iz 2. veka p.n.e. Primao je oko 15.000 gledalaca i tu su se održavale gladijatorske borbe.

Muzej minijatura – Cela Italija u malom.

San Marino se nalazi na 10 km od Riminija. Grad-država koju vredi posetiti.

Bolonja je udaljena od Riminija oko 130 km. Vozom se stiže za 55 minuta, a uspomene koje se tamo steknu ostaju za celi život.

Redovno pratite naše Last Minute ponude i ostvarite nestvarne popuste.

Za više ponuda Polihrono Last Minute, molimo Vas pošaljite upit na email ponude@letovanje-lastminute.com ili pozovite agenciju na telefon 011/414 70 77.