Smešteno na Jadranskm moru, ali sa Italijanske strane, mesto Lido di Jesolo je netipično za Italiju. Karakteriše ga široka peščana plaža duga oko 15 km. Od Venecije je udaljeno oko 20 km čijoj pokrajini i pripada. Celo mesto je podređeno modernom turizmu, dok istoriju i priče iz prošlosti možete potražiti u Veneciji.

Uz jadransku obalu, proteže se teritorija ove opštine koja je omeđena dvema rekama Sila i Piava i stvara utisak ostrva.

Lido di Jesolo zovu još i „evropski Majami“ zbog raznovrsnih turističkih ponuda, prelepih plaža, sunca i uzbudljivog noćnog života. Tako zaista i jeste. Ova turistička destinacija ima savršenu ponudu za odmor prilagođenu svačijem ukusu, a sve to na jednom mestu.

Prošlost, istorija, arhitektura i zanimljive priče su rezervisane za druga mesta Italije, ali i ovde možete pronaći razne zanimacije. Možete iznajmiti bicikl, ići u šoping na glavnom šetalištu ili uživati u odličnoj italijanskoj kuhinji.

Plaža je peščana, sa sitnim, žutim peskom, podeljena na nekoliko delova. Svaki deo pripada najbližem hotelu, a razlikuju se po boji ležaljki i suncobrana. Boravak na ovim plažama se plaća. Na plažama se često nalaze i razna igrališta za mališane. Ovde postoje i ulazi za invalidska kolica, dok mnogi restorani izlaze u susret spremanja adekvatne hrane za obolele goste.

Korisni linkovi:

https://www.jesolo.it/en

*Sve o Lido di Jesolo na jednom mestu

http://www.italia.it/en/home.html

*Istražite Italiju i upoznajte njenu istoriju
Obavezno posetiti:

– Vodeni park Aqualandia u Lido di Jesolo se smatra za najveći i najbolji u celoj Italiji.

– Vožnja brodom Džoli Rodžer, zanimljivo za najmlađe zbog piratske plovidbe i kapetana Džeka Sperou-a. Vožnja traje oko sat i po.

– Park Tropikarijum sa najegzotičnijim životinjama. Park je podeljen na akvarijum sa 24 vrste ajkula i reptilarijum sa zmijama, gušterima, kornjačama, paukovima i ribama.

– Veliki akvarijum u Lido di Jesolo u kojem se nalazi oko 5000 životinja, odnosno 500 vrsta morskih životinja. Havajska noć u akvarijumu je tematska i omiljena je među decom zbog keteringa iz McDonald`s-a.

– Luna park sa rolerkosterima, panoramskim točkom i mnogo šećerne vune.

– Noćni život, dobra hrana, šoping i letnji festivali su samo deo izbora za uživanje u Lido di Jesolo.

LAST MINUTE PONUDE LIDO DI JESOLO

Pogledajte ponudu za izabranu destinaciju.

Redovno pratite naše Last Minute ponude i ostvarite nestvarne popuste.

Za više ponuda Lido di Jesolo Last Minute, molimo Vas pošaljite upit na email ponude@letovanje-lastminute.com ili pozovite agenciju na telefon 011/414 70 77.