TOP PONUDE

Italija – jedna od najposećenijih država. Turistički vrlo razvijena, već vekovima je stecište svetskih putnika. Nudi mnogo zabave i oplemenjuje svojom lepotom, kulturom, umetnošću i tradicijom. Naravno, ova destinacija nije rezervisana samo za one sa ”dubljim džepovima”. Uz naše last minuta Italije pakete, Apeninsko poluostrva je bliže nego ikada!
Vrlo važan turistički faktor ove zemlje su njeni stanovnici.

Oni su pre svega pričljivi i srdačni. Njihov karakter je ljudsko obličje Mediterana – toplina, lepota i zabava. Italijani čega god da se late, a da je u vezi sa lepotom, uradiće to najbolje na svetu.

Baš zbog toga, Italija je svetski centar mode, dizajna, arhitekture, umetnosti, muzike i gastronomije. Ovaj vrtlog hedonizma je razlog zbog kog je Italija omiljena destinacija milionima ljudi širom sveta.

LETO 2019 UZ ITALIJA LAST MINUTE

S juga Evrope, već milenijumima unazad, Italija diktira tempo i pravac razvoja evropske civilizacije i kulture. Nezahvalno je upoređivati atraktivnost i lepotu kontinentalnog i ostrvskog dela ove zemlje. Cela teritorija je svojevrsni muzej i bazar kvalitetnog turizma.

Kontinentalni deo karakterističan je po vanvremenskim gradovima (Rim, Firenca, Trst, Venecija, Napulj, Milano). Iako se ovi gradovi najčešče nalaze u okviru aranžaman za vikend putovanja i city break destinacije, za njihov obilazak je potrebno mnogo više od dva, tri dana.

Najveća i najposećenija Italijanska ostrva su Sicilija, Sardinija i Elba. Manja, ali ništa manje atraktivna i šarmantna su i ostrva Kapri, Lampeduza, Điljo, Ponca, La Madalena, San Domino i dr.

Predstavljamo vam neke od najtraženijih italijanskih destinacija za letovanje, obuhvaćene specijalnom Last Minute Italija ponudom.

RIMINI – JADRAN IZ DRUGE PERSPEKTIVE

Rimini je nastao još u praistorijskom dobu i predstavlja prestonicu Italije na jadranskoj obali. U njemu letuje najveći broj Italijana. Možda baš ta informacija najbolje oslikava atmosferu grada i njegovu gastronomsku ponudu.

Peščane plaže su duge, široke i uređene. More je vrlo čisto, toplo i slano. Podjednako ga posećuju porodice sa malom decom i avanturisti željni istraživanja i zabave. Rimini ima oko 1000 hotela i veliki izbor apartmanskog smeštaja o kojih neke možete rezervisati u okviru naše specijalne ponude. Poseduje svoj aerodrom.

Neke od najatraktivnijih lokacija u gradu su:

Čak četiri antička grada (St. Giuliano, St. Andrea, Marina i St. Giovanni)
Avgustov slavoluk (27. vek p.n.e)
Tiberijev most (Sagrađen je 21. godine p.n.e. i danas je u funkciji)
Zamak Sismondo (Renesansa)
Crkva Svetog Frančeska
Amfiteatar iz II veka

LIDO DI JESOLO – KUPANJE, PROVOD I ŠOPING

Svoje mesto i uživanje lako ćete naći na 15 km dugačkoj jadranskoj obali Lido Di Jesola. Ovo letovalište je idealno za one koji žele kvaliteno vreme na plaži, noćnu zabavu, šoping i obilazak najromantičnijih gradova na svetu.

Zamislite jutra na jadranskoj obali, popodnevnu vožnju gondolom u Veneciji i romantično veče u nekom od najelitnijih restorana Verone. Sve to je moguće onima koji svoj godišnji odmor planiraju da provedu u Lido Di Jesolu.

Nemojte propustiti sjajnu ponudu Last minute Italija i priuštite sebi uzbudljivo letovanje po najpovoljnijoj ceni.