Tasos last minute – Zamislite plutajuću šumu i sebe u njoj

Tasos last minute – Zamislite plutajuću šumu i sebe u njoj

Kristalno čisto more, borova šuma i fascinantni zalasci Sunca daju poseban pečat neodoljivom šarmu Tasosa. Zato je jedno od najpopularnijih letovališta za last minute Grčka.

Sever i severozapad ostrva obiluju mnoštvom plaža na kojima se lako pronalazi prirodan hlad. Borovi koji rastu bukvalno na plaži, u popodnevnim časovima bacaju senku čak i na plićak. Reč je uglavnom, o manjim uvalama. Idealne su za one koji žele malo privatnosti.

Često se dešava da na nekoj od ovakvih plaža ima svega nekoliko ljudi, a van sezone možete biti i jedini kupači. Obavezno sa sobom ponesite hranu i piće, jer su upravo divlje plaže najlepše i teško im je odoleti. Prikaži detaljnije…

Pitate se šta je sa fensi plažama? Naravno da ih ima na Tasosu. Kafići, restorani, udobne ležaljke, veliki suncobrani, sportovi na vodi… Postoji čak i nekoliko tematski uređenih plaža, sa ležaljkama vezanim za drveće i rege muzikom u pozadini. Izbor je zaista veliki, zavisi šta volite.

Na južnoj, a posebno na jugoistočnoj strani ostrva nalaze se duge peščane plaže. Po tome je Tasos sličan Sitonija last minute. One nisu karakteristične po prirodnom hladu i neukrotivoj divljini. Njihovo glavno obeležje su puder pesak i plitka, mirna voda te mnoštvo propratnog sadržaja.

Ako imate dovoljno vremena i strpljenja, vredi se potruditi, pa uskim i neuređenim putem stići do Mermerne ili Vati plaže. Njihova lepota stoji rame uz rame sa Maldivima, Sejšelima i drugim impozantnim, ali predalekim i skupim letovalištima.

Ako vam izležavanje na plaži u nekom momentu dosadi, ne brinite, jer Tasos nudi mnogo toga još:

  • Krsterenje i obilazak skrivenih uvalica, do kojih je teško doći sa kopna
  • Giola (Prirodan bazen, odmah pored mora)
  • Grčko veče
  • Obilazak Limenasa, Limenarije i Potosa (najveći i kulturno-istorijski najznačajniji gradovi na Tasosu)
  • Manastir Svetog Arhangela Mihaila
  • Teologos (malo autentično seoce u unutrašnjosti ostrva – gastronomski raj)

Samo putovanje na Tasos je već poseban doživljaj. Tokom kratke plovidbe trajektom, uživaćete u prizorima sa mora, te hraniti više nego prijateljski nastrojene, verne pratioce trajekata – galebove. Pripremite keks i za njih.

Najsevernije i najšumovitije grčko ostrvo. Tasos je zaista komadić raja, na koje se većina posetilaca  vrati bar još jednom. Ono je idealna destinacija za ljude koji traže netaknutu prirodu i plaže. Upravo zbog tih ljudi smo pripremili naše specijalne Tasos last minute ponude.