Pefkohori znači Borovo selo, te ime dosta toga i govori.

Miris kristalno čistog mora pomešan sa mirisom borove šume ostavlja jedinstven utisak.

Pefkohori se nalazi na istočnoj obali poluostrva Kasandra, u besprekorno čistom Toroneos zalivu. Udaljen je oko 100 km od Soluna i omiljena je destinacija srpskim, ali i grčkim posetiocima.

Pretraga ponuda

Ovo letovalište je idealno za porodice sa malom decom, jer je gotovo cela obala uređena, a plaža je nosilac Plave zastave (izuzetno čista voda).

Voda je topla i plitka, a napeščanoj plaži se nalazi veliki broj kafića i restorana. Osoblje u radnjama i restoranima često čine Srbi, pa oni koji ne vladaju engleskim, snaći će se lako i na srpskom jeziku.

Zbog Čega je Pefkohori Pravi Izbor?

Ostali sadržaji koje Pefkohori nudi su podjednako primamljivi. Već u popodnevnim satima, a naročito uveče,šetalište uz more postaje centar zbivanja. Ovaj gradić ima sve – apartmanski, hotelski smeštaj, supermarkete, medicinsku pomoć, restorane, taverne, rent-a-car agencije, ali i bogato kulturno-istorijsko nasleđe.

Kao najveće atrakcije Pefkorija mogu se izdvojiti:

  • Stara seoska crkva (19. vek)
  • Manastir Agios Ionnis od Rossou
  • Morsko jezero i prirodna marina Glarokavos
  • Jedrilična trka Itemba

Last Minute Grčka Perfohori: Dodatne Atrakcije

U Pefkohoriju postoji mogućnost odlaska na brojne izlete i krstarenja. Grčko veče u nekom od najpopularnijih restorana ili hotela ostavlja snažan utisak svima koji vole boemski život, muziku i veselje.Za muškarce, vrlo je popularna organizovana poseta Svetoj gori.

Nemojte propustiti ni krstarenje do Neos Marmarasa i Uranopolisa ili izlet na fantastične Meteore. U slučaju kišnog ili oblačnog dana, vreme se može iskoristiti za sjajnu šoping turu u Solunu. Sve se to nalazi u neposrednoj blizini predivnog turističkog mesta Pefkohorija, a cene su verovatno najpristupačnije u Grčkoj.

Za sve ostale informacije vezane za naše Pefkohori last minute pakete, pogledajte na zvaničnom sajtu Sabra Travel agencije.

Ni to nije sve. Za vas smo pripremili još mnogo destinacija u Grčkoj koje možete rezervisati u poslednjem minutu.

Podeli!
Pokaži
Sakrij