Evia: Last minute ponuda za miran odmor na moru

TOP PONUDE

Pogledajte ponude za ovu destinaciju.

vila-Spitaki-Pefki-Evia APARTMAN
Vila Spitaki je izolovana iz centra Pefkija na oko 1500 metara,…
vila-Rania-Pefki-Evia APARTMAN
Vila Rania je novijeg datuma. Udaljena je oko 30 metara od…
vila-Violeta-Pefki-Evia APARTMANI
Violeta je udaljena oko 150 metara od plaže. Smeštena u mirnom…
vila-Maltemia-Pefki-Evia APARTMAN
Vila Maltemia se nalazi u istom objektu kao i vila Makris,…
vila-Makris-Pefki-Evia-izgled APARTMAN
Makris je vila starijeg datuma na Eviji sa nedavno renoviranim studijima…
vila-Stelisos-Pefki-Evia APARTMAN
Vila je novijeg datuma na Eviji. Smeštena na oko 130 metara…
vila-Papadioti-Pefki-Evia-spolja APARTMAN
Vila Papadioti je udaljena od plaže oko 200 metara i okružena…
vila-Meri-Pefki-Evia APARTMAN
Vila Meri je na Eviji udaljena od centra Pefkija oko 400…
vila-Eleni-Pefki-Evia APARTMAN
Eleni je smeštena u mirnom delu letovališta na Eviji. Od mora…

Pefki – malo drugačija Grčka

 

Evia (Evija ili Eubeja) je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj. Nalazi se ispod Volosa na nekih 80 km od Atine. Samo ostrvo je dugačko 150 km, odnosno nešto manje od Krita i prekriveno je borovom šumom po kome je i dobilo naziv. Osim prelepih plaža, ovde možete pronaći i veliki broj termalnih izvora.

 

Jedna od najpoznatijih je banja Edipsos, gde voda izvire iz kamena i ima temperaturu od 30 do 70 stepeni. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i prelepi vodopadi su razlog zbog kojih nećete propustiti ove last minute ponude.

Koliko je lep Edipsos i njegovi termalni bazeni govori i činjenica da su ovo mesto ranijih godina posećivali Merlin Monro, Marija Kalas, Vinston Čerčil kao i naš Petar I Karađorđević.

 

Smešten na severu ostrva Evia, Pefki obiluje dugačkom peščanom i šljunkovitom plažom. Od Atine je udaljen oko 190 km. Povezan je izuzetnim saobraćajnicama tako da put do ovog mesta ne predstavlja problem. Izrazito mirno mesto, koje već na prvi pogled osvaja svojim mediteranskim šarmom i prijatnom grčkom ljubaznošću.

 

Borove šume su glavni „stanovnici“ ovog mesta, stoga se Pefki često preporučuje osobama koji imaju probelam sa disajnim organima. Vazduh je svež i čist, a u kombinaciji sa borovim šumama i mirisom mora je neodoljiv.

 

Plaža se pruža duž čitavog mesta. Široka je i prostrana. S obzirom da se prostire na 4 km na njoj možete pronaći i delove koji su peskoviti a i šljunkoviti. Šetalište je takođe široko i razdvaja plažu od vila sa mnogobrojnim tavernama i kafićima.

Evia-Last-Minute

Rajske plaže

 

Ukoliko se odlučite da se udaljite od Pefkija, savetujemo vam da odete do nekih od poznatijih plaža u okolini. Last minute ponude su pred vama. Oko 10 km na istok kod mesta Agriovotano, nalazi se plaža Kucubria. Savršena je ukoliko tražite mir jer na njoj nećete pronaći barove kao ni ležaljke ni suncobrane. Idući dalje na istok put će vas dovesti do mesta Elinika i peščane uvale koja se zove sv. Nikola. Tu se nalazi i ostrvce do kojeg možete preplivati. Ova plaža poseduje jedan kafić i prodavnicu.

 

Mesto Vasilika i njegova šljunkovita plaža Psiropoli je sledeće na vašem putu od Pefkija. Ovde se odmorite na ležaljkama ispod suncobrana i prisustvo nekoliko kafića.

 

Ako se opredelite da idete na zapad od Pefkija, naići ćete na plažu Kanatadika. Ukoliko ste zaljubljenik u jedrenje ili surfovanje ova plaža je idealna za vas zbog prisustva vetra koji stalno duva. Ipak ako više volite mir, čisto more i peščane plaže, produžite još malo na zapad do zaliva Jalatra. Tamo ćete pronaći sve što vam treba.

 

 

“Grčki Sejšeli”

 

Pefki jeste malo, još uvek turistički nerazvijeno mesto, ali nudi mnogo toga da se vidi, kao i mnoge izlete na susedna ostrva. Savetujemo vam da posetite vulkanska ostrva na Lihadonisu ili kako ih nazivaju „grčki Sejšeli“. U ovim vodama žive i foke koja su prava turistička atrakcija a more je kristalno čisto i tirkizne boje. Plaža je idealna za mališane zbog postepenog plićaka a na ovom izletu u cenu imate uračunat i ručak u okolnom baru.

 

Posetite ovo ostrvo i sigurni smo nećete se pokajati. Ovde ćete pronaći potpuni mir i beg od svakidašnjice. Vraćanje prirodi i povezivanje sa onim što je duboko u nama je glavni eliksir za uspešan i zdrav život. Zbog toga ne propustite ove last minute ponude.

Pošaljite upit
close slider